marți, 19 noiembrie 2013

Invitatie la Ortodoxie alaturi de Nicu


Nicu Pavil – un tânăr sensibil şi energic, ambiţios în sensul bun al cuvântului, plin de viaţă, cum e şi firesc, la cei doar nouăsprezece ani ai săi.
În vara acestui an, a absolvit Liceul de Artă “Ştefan Luchian” din Botoşani, secţia de muzică.
Dumnezeu l-a socotit însă vrednic să pună o cruce grea pe umerii săi.
Tânărul a fost diagnosticat de curând, în luna octombrie a acestui an, cu neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoră cerebrală benignă, care “se dezvoltă adiacent faţă de creier, pe o porţiune a nervului cranian opt, care merge de la creier la urechea internă[1] şi care duce la pierderea auzului. O intervenţie chirurgicală în Germania este soluţia ce se impune în cazul său. Dar costul acesteia depăşeşte cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor lui, de aceea, Nicu Pavil are nevoie de ajutorul nostru.
Când Dumnezeu hotărăşte să intervină astfel în viaţa unui om la doar nouăsprezece ani, desigur că are un plan de mântuire cu el şi nu numai cu el. Partea lui este să-şi ducă crucea cu demnitate; partea noastră este lucrarea unui preţios talant: acela al bunului samarinean. Fiecare dintre noi poate fi, în felul său şi pe cât îi ajută lui Dumnezeu, un bun samarinean sau aproapele celui căzut în necaz, făcând milă cu el şi dându-i ajutorul de care are nevoie.
Pe blogul său, puteţi ala amănunte despre situaţia sa şi felul în care puteţi ajuta unui muzician în devenire să nu îşi piardă auzul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu