vineri, 10 ianuarie 2014

Ziarul Lumina al Patriarhiei Romane alaturi de Nicu



În casa familiei Pavil, sărbătorile de iarnă nu au mai adus veselia de altădată. Starea de sănătate a feciorului cel mare, Nicolae Vasile, îi îngrijorează şi tristeţea este mare deoarece nu îl pot ajuta. Salvarea lui Nicu, care are o tumoare pe creier, stă în voinţa şi în bunătatea fiecăruia dintre noi de a-l ajuta cu o sumă de bani, cât de mică, pentru operaţie.
La cei 20 de ani abia împliniţi, Nicolae Vasile Pavil are de purtat o grea povară. Necazul a venit într-o dimineaţă de octombrie 2013, aparent obişnuită, când, înainte de a pleca de acasă, tânărul şi-a pierdut brusc cunoştinţa. Diagnosticul dat de medici: neurinom acustico-vestibular stâng (o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele acestei lumi).
Vestea că îşi poate pierde auzul este cu atât mai dureroasă pentru Nicolae, cu cât acesta este absolvent al Liceului de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani, unde a studiat şi a dezvoltat, prin multă muncă, o pasiune pentru muzică, mai exact pentru tubă, un instrument muzical de suflat, din alamă, cu tonul cel mai grav, folosit mai ales în fanfare.
„Momentan, nu am voie să suflu în tubă; de vreo 3-4 luni nu am mai exersat. Vreau să continui cu acest instrument, deoarece îmi doresc să dau examen la fanfara militară, la subofiţeri“, lămureşte tânărul Pavil, care nu ezită să spere şi să declare, înţelept, cu voce sugrumată de emoţie: „Eu sunt sigur că o să mă vindec. Sunt o persoană optimistă. O să fie bine. Credinţa în Dumnezeu face totul.  Şi pe stradă de aş fi fost, să nu fi avut ce mânca, şi tot aş fi crezut în El. Nu sunt singurul om care are probleme, toţi oamenii au… Aşa e viaţa, un examen, cel mai important examen, de aceea trebuie să ştim să o preţuim“.

45.000 de euro, şansa la un viitor promiţător în muzică

Credinţa şi nădejdea îl ajută pe Nicolae Vasile să treacă peste neajunsurile bolii, însă lupta cu gândurile nu-i dă pace, având în vedere că la sfârşitul lunii februarie 2014 este programat pentru operaţie în Germania, la o clinică din Hanovra, şi până în prezent nu a reuşit să strângă nici jumătate din suma de 45.000 de euro, necesară pentru intervenţia chirurgicală care i-ar putea salva auzul. Posibilităţile băneşti ale familiei sale sunt modeste, astfel că şansa tânărului instrumentist de a avea un viitor bun stă în generozitatea oamenilor care vor şi pot să-l ajute.
Părintele Dumitru Butnariuc, parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare“ din Botoşani, duhovnicul familiei Pavil, a spus: „Îl cunosc pe Nicu - un băiat foarte cu-minte, şi pe părinţii lui - oameni cumsecade, cu venituri reduse. Sunt o familie care trece, din nou, printr-o încercare, după ce au avut necazul cu fetiţa, cu Bianca, care are mari probleme de vedere. Tatăl mi-a spus de afecţiunea fiului, dar a avut o oarecare reţinere să ne ceară ajutorul, ţinând cont de faptul că noi avem o biserică în construcţie s-a gândit că resursele financiare sunt limitate. Din fondurile parohiei şi cu ajutorul credincioşilor am reuşit să strângem o anumită sumă pentru Nicu. Cine vrea să îl ajute, să o facă, pentru că el chiar are nevoie de sprijin material!“

Contact

Donaţiile se pot face online, folosind platformahttps://secure.mobilpay.ro/buy-product/igfybt, sau direct în contul: Pavil Vasile Nicolae
BCR : RON: RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.
Numerele de contact: Rodica (mama) : 0751563609; Nicu (tata): 0754427151.

Blogul Crestin Ortodox-Amintiri tarzii este alaturi de Nicu

Am citit o poveste.Povestea lui Nicolae Pavil.Ar putea sa ni-se intample fiecaruia dintre noi. Sa ne trezim lafel ca in fiecare dimineata, poate nici macar mai obositi sau mai confuzi, sau mai veseli... acelasi ritm, aceleasi gesturi de rutina si dintr-odata lumea sa se sfarame in noi si  jurul nostru .
Asa i-s-a intamplat si lui Nicolae! O clipa care a despartit pentru totdeauna viata dinainte, de momentele in care urma sa afle ca  este posibil sa nu mai auda niciodata niciun sunet.Are 19 ani si iubeste muzica! Are 19 ani si planuia sa traiasca din muzica...Ani multi de educatie muzicala!
Si fetita mea a studiat 10 ani pianul. Imi amintesc anii copilariei Ruxandrei cand dimineata la ora 7, inainte sa plece spre scoala o asezam la pian si ea exersa partiturile pe care le avea in studiu: Mozart,Bach...imi amintesc zile lungi de pregatire pentru concursurile la care participa, emotia si truda ei...Asa ca realizez cati ani de studii sunt in spatele acestui moment. Si uite cum dintr-o data,ocum trei luni, Nicolae si-a pierdut cunostinta si in orele uramatoare a aflat la spital ca sufera de neurinom acustico-vestibular stang.I,o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele lumii.Si viata lui fara muzica, fara sunete va fi o viata cum niciunul din noi nu poate concepe sa traiasca.Trebuie sa facem ceva !Trebuie sa-l ajutam.Sta in puterea noastra sa o facem, cu ajutorul lui Dumnezeu!
Sansa lui este sa fie operat in afara tarii.Stiti de ce! Pentru ca noi am creat lumea acesta in care specialistii nostrii sunt plecati in alte parti pentru mai multi bani, pentru mai multa siguranta a vietii, pentru liniste.
Dar ca sa plece, Nicolae are nevoie de ajutorul nostru, pentru ca el este la fel de sarac ca si noi si ...de unde sa avem noi 45000 euro, asa peste noapte?Am aflat, din alte situatii similare, ca impreuna ii putem strange! Fiecare 100 de lei! Unii mai mult, altii mai putin...dar impreuna ii putem strange si sa-l ajutam astazi pe Nicolae.Maine pot fi eu sau cineva drag mie, sau poti fi tu.

"Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos", ne spune apostolul Pavel in epistola catre galateni.

Nu, nu este mult.Putem face acest lucru!Stiu ca putem!
Am sa scriu  linkul spre blogul lui    http://nicupavil.blogspot.ro
S-au strans deja o multime de bani.Eu cred, eu stiu, ca impreuna putem reusi si atunci copilul acesta frumos care poate fi al oricaruia dintre noi, fiu, frate, nepot, vecin, prieten sau cunoscut, o sa cante iar si muzica lui va fi spre slava lui Dumnezeu si a  iubirii noastre crestinesti.
Sfantul lui ocrotitor, sfantul Nicolae impreuna cu  sfantul Nectarie sa-l ajute sa-si recapte sanatatea.

joi, 9 ianuarie 2014

Timisorenii alaturi de Nicu


Site-ul pentrutimisoara.ro s-a alaturat campaniei umanitare :"Sa-l ajutam pe Nicu!" cu un articol in presa locala.Le multumim din suflet pentru intelegerea si dragostea acordata!

La 19 ani, un băiat din Botoşani a primit verdictul unei tumori pe creier. Pentru familia lui, vestea a căzut ca un trăsnet, având în vedere că fetița lor este diagnosticată cu dezlipire de retină, de la vârsta de 8 luni. 
“Totul a început în dimineața zilei de 13.10.2013 când la orele dimineții mi-am pierdut cunostiința.Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Am crezut că am doar o cădere de calciu, deoarece anul trecut în luna iunie mi s-a întamplat la fel. Ma pregăteam să plec și dintr-o dată, în fața oglinzii în baie, am căzut. Părinții m-au dus în urgențe, deoarece din cauza căderii aveam dureri în zona capului. Credeam că este doar o simplă lovitură la cap din cauza căderii și pe loc nu m-am îngrijorat. Mama a crezut că durerea de la cap este de la inima. Două idei diferite și nici una dintre astea nu era bună. Am ajuns în urgențe, iar acolo m-au întrebat ce s-a întamplat, iar eu le-am povestit. Doamna doctor m-a consultat și nu i-a plăcut că obrazul drept nu îl simțeam. Atunci m-a internat. În dimineața zilei de 14.10.2013 mi s-a recoltat sânge, iar la amiază mi s-a făcut RMN-ul. Analizele de sânge au ieșit toate bune, dar vestea cea rea a fost pe data de 15, când în timpul amiezei am primit rezultatele de la RMN. Rezultatele au fost pentru mine, sfâșietoare. Am fost diagnosticat cu Neurinom acustico-vestibular stâng. I se mai spune și SCHWANNOM”, povestește Nicolae Vasile Pavil (Nicu).
Situația familiei este una cât se poate de dificilă, iar dragostea pentru copilul lor nu le poate asigura părinților suma necesară pentru a-l trimite pe Nicu la operația de care are mare nevoie: tatăl în șomaj, mama – infirmieră.
“Suntem o familie obișnuită, cu alte necazuri. Sora mea este și ea diagnosticată cu dezlipire de retină, fiind la școala specială la Târgu Frumos. Părinții fac tot posibilul să ne ajute atât pe ea, cât și pe mine acum, dar este o sumă colosală și avem nevoie de ajutor”, susține Nicu.
Părerile medicilor sunt împărțite. Riscurile sunt foarte mari în țară, din cauza faptului că nimeni nu garantează că va fi o operație fără complicații și cu sechele după intervenție.
“Am aflat de prof. dr. Madjid Samii, care este un neurochirurg extraordinar. Acesta are o clinică în Germania. Cei care s-au operat la el au toți cuvinte de laudă la adresa lui, deoarece nu au rămas cu sechele”, spune Nicu.
Numai că această intervenție chirurgicală ajunge la suma de peste 40.000 euro! O sumă imposibil de asigurat de o familie cu doi copii bolnavi și al cărei singur venit este salariul de infirmieră al mamei. 
Până în prezent, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare s-au strâns 20.000 de euro. Însă mai este nevoie de încă 25.000 de euro, necesari intervenției chirurgicale pe creier, pe care o va avea la sfârșitul lunii februarie 2014. 
Cei care doresc să ajute financiar o pot face astfel : 
CONTURI (deschise pe numele Pavil Vasile Nicolae ):
BCR: RO16RNCB0318076677910001 (Euro)
           RO40RNCB0579076677910002 (Lei)
telefon: 0751.563.609,  0755.837.153,  0754.427.151  -  pentru a înmâna direct banii.

miercuri, 8 ianuarie 2014

Observatorul Prahovean alaturi de Nicu


Salvati colindatorul la tuba! Diagnosticat cu cancer la numai 20 ani, Nicu Pavil, tanarul din plan apropiat in imaginea de mai sus, ar putea colinda si la anul doar cu ajutorul vostru.


In dorinta de a-l ajuta, zilele trecute au cantat alaturi de el toti colegii elevi si profesorii Liceului de Arta Botosani, instrumentisti ai Filarmonicii, actori ai Teatrului Mihai Eminescu. 
Anul 2013 i-a adus colindatorului la tuba bucuria de a evolua pe scena Teatrului Eminescu, in cadrul unui spectacol care a cuprins muzica clasica, colinde de cor, traditionale sau din repertoriul international si i-au fost alaturi Corul Liceului de Arta, sub indrumarea prof. Laurentiu Palade, Simona Mazare (colinde traditionale), Cvartetul  Phoebus, sau Şerban Babei si Dan Cirimpei - instrumentisti ai Filarmonicii Botosani si profesori ai Liceului de Arta.
Strangerea de fonduri pentru interventia chirurgicala este sustinuta de mai multe canale media inclusiv de postul de radio unde zilnic sunt ascultate colinde romanilor din toata tara. Pe langa prietenii de scena si de la scoala, un reportaj difuzat de mai multe ori in programele Radio Trinitas se alatura strangerii de fonduri pentru a salva viata tanarului colindator si colindul acestuia la tuba.
Pe langa concerte, prietenii apropiati i-au gandit lui Nicu si o inedetita poveste de strangere de fonduri inspirata din atat de indragita “Punguta cu 2 bani” care sa completeze necesarul de pana la 40.650 de euro si cheltuielile insotitorului.


Sub titlul “Punguta cu 2 lei”, micii publicitari deveniti initiatorii campaniei de colectare sunt convinsi ca vor gasi 75.000 de romani sensibilizati de cunoscutul indemn al colindului “de Craciun fii mai bun” care sa le salveze prietenul.
Pavil Vasile Nicolae
Numerele de contact:
0751563609 mama(Rodica):
0755837153 tata(Nicu):0754427151.
Donatiile se pot face online folosind platforma https://secure.mobilpay.ro/buy-product/igfybt
sau direct in cont:
Pavil Vasile Nicolae
BCR : RON : RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.

Gorj Domino alaturi de Nicu


baiat-caz-umanitar-MOLDOVA
Nicu Pavil este un tânăr de 20 de ani din Botoşani, care a fost diagnosticat cu neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele lumii.
baiat-caz-umanitar-Moldova-2Dragostea lui Nicu Pavil a fost şi este muzica. Pentru muzică s-a pregătit, absolvind, chiar în această vară, cursurile Liceului de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani. Nicu are nevoie de bani pentru a rămâne în viață.  Pentru familia lui Nicu, vestea că și fiul cel mare este grav bolnav a căzut ca un trăsnet, având în vedere că fetița lor este diagnosticată cu dezlipire de retină. Nicu Pavil ne-a scris pe adresa redacției în speranța că, în urma publicării poveștii sale tragice, gorjenii cu suflet îl vor ajuta: „Am studiat muzica la instrumentul muzical tubă. Totul a început în dimineața zilei de 13.10.2013, când am leșinat. Am crezut că am doar o cădere de calciu deoarece anul trecut în luna iunie mi s-a întâmplat la fel. Părinții m-au dus în urgențe deoarece din cauza căderii aveam dureri în zona capului. Analizele de sânge au ieșit toate bune, dar vestea cea rea a fost pe data de 15, când am primit rezultatele de la RMN. Rezultatele au fost pentru mine sfâșietoare. Am fost diagnosticat cu neurinom acustico-vestibular stâng. I se mai spune și SCHWANNOM. Atunci totul parcă a căzut peste mine. Nu știam cum să reacționez și ce să fac. M-am întristat și mai tare decât eram când am aflat și prețul intervenției chirurgicale care va fi efectuată în Germania, în Hannover, dar costă aproximativ 45.000 euro, bani pe care părinții mei nu îi au acum. Am mare nevoie de bani”, a scris Nicu Pavil.

Donații
Numerele de contact:
0751.563.609 mama (Rodica)
0755.837.153 tata (Nicu)
Donațiile se pot face online folosind platforma https://secure.mobilpay.ro/buy-product/igfybt
sau direct în cont:
Pavil Vasile Nicolae la BCR
RON RO09RNCB0312126445850001
EURO RO79RNCB0312126445850002
surasa:Gorj Domino