miercuri, 19 februarie 2014

Punct ochit,punct lovit!

Momente de bucurie in familia lui Nicu Pavil.S-au strans toti banuti necesari operatiei!Tinem sa multumim tuturor celor care au sprijinit la strangerea banutilor (40.600 euro).De acum mai urmeaza operatia si recuperarea de dupa operatie.Ne bucuram nespus de mult ca am mai dovedit inca odata ca putem iubi si darui din inima pentru cei care au cu adevarat nevoie.Va imbratisam cu drag si va multumim!

duminică, 9 februarie 2014

Dragobetele indeamna la iubire

Miercuri 26 februarie 2014,Universitatea de Arte "George Enescu "Iasi in parteneriat cu Asociatia Studentilor organizeaza evenimentul caritabil:"Dragobetele indeamna la iubire".
Program eveniment:
-concertul studentilor clasei de jazz si muzica usoara,cu participarea extraordinara a D-lui si D-nei Garlea.
Invitatii speciali:Trupa Cros Medio

Fondurile stranse vor fi donate tanarului Nicu Pavil


-

vineri, 7 februarie 2014

Evenimentul Regional al Moldovei alaturi de Nicu Pavil


+Este absolvent al Liceului de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani şi muzica e viaţa lui. În timp ce surioara mai mică a rămas fără vedere din primele zile de la naştere, el riscă să rămână fără auz sau, mai rău...„Să-l ajutăm pe Nicu Pavil!”, aceasta este campania neîntreruptă, de câteva luni, pe reţelele de socializare – iar strigătul nu a rămas fără ecou. Astăzi, 7.000 de euro îl mai despart pe Nicu de pasul spre vindecare. 
Are 20 de ani şi optimismul de a privi, până departe, viaţa. Curajul, poate nebunia dar, mai ales, credinţa îl fac să nu cedeze în faţa unor lupte şi chinuri cumplite! Vasile Nicolae Pavil sau Nicu, aşa cum îi spun cei apropiaţi, este din Botoşani. El a intrat, de câteva luni, într-un vârtej ameţitor. Totul a început, neaşteptat, în ziua de 13 octombrie 2013. „Mă pregăteam să plec de acasă şi, dintr-o dată, în faţa oglinzii din baie, am căzut. Mi-am pierdut cunoştinţa. Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Am crezut că am doar o cădere de calciu, deoarece şi în anul trecut, în luna iunie, mi se întâmplase la fel”, povesteşte Nicu. Nu este superstiţios. Nu crede că acel 13 este de vină pentru tot ceea ce urma să se descopere. Este sigur, însă, că are o cruce de dus. Grea, uşoară... e crucea lui, la care fiecare dintre noi putem pune umărul.
Verdict dur: tumoră pe creier
Când s-a trezit din leşin, Nicu îşi simţea capul prins ca într-o menghină. Putea fi doar o simplă lovitură, dar părinţii n-au vrut să rişte şi au mers la spital. În timp ce el nu era deloc îngrijorat, mama se gândea ca pierderea conştiinţei să nu fie cauzată, Doamne fereşte, vreo problemă la inimă.
 „Am ajuns în urgenţe, iar acolo m-au întrebat ce s-a întâmplat. Le-am povestit, iar doamna doctor m-a consultat. Nu i-a plăcut deloc că nu îmi simţeam obrazul drept”, continuă Nicu. Se adunau semne care, luate împreună, nu prevesteau nimic bun. Chiar dacă inima îi era perfect sănătoasă. Tânărul a fost internat. În dimineaţa următoare, i s-a recoltat sânge şi, apoi, i s-a făcut o investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN). În timp ce analizele de sânge i-au ieşit toate bune, rezultatul RMN-ului a fost sfâşietor. Nicu Pavil a fost diagnosticat cu neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i afectează capacitatea de a percepe sunetele acestei lumi. Sufletul lui Nicu a început să sângereze. Nici nu ştia pentru ce să plângă mai întâi... Anii de studiu la şcoala de muzică, viitorul lui şi pasiunea pentru tubă, toate depindeau de auz. Dar, mai mult decât acest aspect, în familia lui exista deja o încercare cumplită.
„Îmi doresc să dau examen la fanfara militară, la subofiţeri!” - visul lui Nicu Pavil se poate împlini doar cu ajutorul nostru!

Nicu – raza de lumină, pentru sora fără vedere
Bianca, sora mai mică a lui Nicu, s-a născut prematur. Timpul pe care l-a petrecut în incubator i-a afectat total şi iremediabil vederea.
 „Ai mei şi aşa aveau probleme şi datorii. Bianca face şcoala la Târgu Frumos, pentru că acolo este o şcoală specială pentru copiii nevăzători. Acum, le făceam şi eu necazuri. Nu ştiam cum să reacţionez şi ce să fac”, povesteşte Nicu. Deşi s-ar fi putut gândi la el, întrucât avea toate motivele să-şi plângă de milă, pentru Bianca a trebuit să fie, mereu, tare. Fetiţei de 8 ani i-a ascuns, până acum, adevărul, pentru a o proteja. Micuţa are desprindere totală de retină la ambii ochi. Fratele ei are o tumoră pe creier, care i-ar putea afecta auzul şi chiar viaţa. Părinţii sunt sfâşiaţi. În timpul acesta, tuba – instrumentul muzical care l-a transformat pe Nicu într-un adevărat artist şi într-un membru de nădejde al fanfarei – zace într-un colţ de cameră. „Au trecut multe luni de când nu am mai exersat. Dar, când mă voi face bine, vreau să continui cu acest instrument, deoarece îmi doresc să dau examen la fanfara militară, la subofiţeri”, visează şi nu încetează să spere tânărul.

A studiat toată copilăria şi adolescenţa pentru a deveni un mare muzician, iar blestemul lui ar fi acela de a surzi. Operaţia în Germania, la Hannover, are 90% şanse de reuşită. Preţul reuşitei este de 41.000 de euro, iar distanţa până la operaţie o mai reprezintă 7.000 de euro
Încă 7.000 de euro, din 41.000
Operaţia este posibilă în Germania, într-un spital din Hannover. Intervenţia chirurgicală costă aproximativ 41.000 de euro şi a însemnat, din prima, o sumă imposibil de atins pentru familia Pavil. Prietenii din viaţa lor şi, mai apoi, toţi cei care au devenit prieteni în lumea virtuală şi-au unit forţele, în reţelele de socializare. Din noiembrie şi până astăzi, Facebook este plin de mesaje de încurajare şi de susţinere pentru Nicu.
 „Să-l ajutăm pe Nicu Pavil!” - acesta a devenit un îndemn pentru fiecare dintre noi, iar evenimentele caritabile au transformat dorinţele în idei concrete. Din noiembrie 2013 şi până acum s-au strâns peste 30.000 de euro. În talerul pentru viaţa şi pentru auzul lui Nicu mai trebuie puşi 7.000 de euro. Operaţia este planificată imediat după jumătatea lunii februarie şi timpul se scurge, ameninţător. Surprinzătoare este, în acest context, tăria lui Nicu. Credinţa lui că Dumnezeu lucrează prin oameni şi că oamenii nu-i vor întoarce spatele:„Eu sunt sigur că o să mă vindec. Sunt o persoană optimistă. O să fie bine. Credinţa în Dumnezeu face totul. Nu sunt singurul om care are probleme, toţi oamenii au… Aşa e viaţa, un examen! Cel mai important examen, de aceea trebuie să ştim să o preţuim”.
„A fost şi este o lovitură foarte grea pentru noi şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să o depăşim cu bine. Un leuţ nu-mi trebuie în plus! Doar suma necesară operaţiei. Eu cred, cred într-adevăr că Dumnezeu va face o minune!” - Rodica Pavil, mama lui Nicu

Nimic fără Dumnezeu
Credinţa şi optimismul lui sunt, se pare, moştenire de familie. În ciuda tuturor greutăţilor, părinţii nu renunţă la luptă şi nu se imaginează nicio secundă fără cei doi prunci ai lor.
 „A fost foarte greu, de la început. Imposibil, nimeni nu ne dădea nicio şansă de a stânge atâţia bani. Şi, totuşi, aşa a aranjat Dumnezeu lucrurile! Mă rog, în continuare, pentru cei 7.000 de euro. Da, vor mai fi costuri şi pentru recuperare, dar nimic nu mai vreau în plus! Dacă strângem banii necesari operaţiei, pentru restul vom munci neîntrerupt eu şi taică-său, ca şi până acum. Banii sunt aşa cum sunt şi lumea este săracă. Este foarte greu pentru toţi”, oftează Rodica Pavil, mama lui Nicu. 
Este una dintre leoaicele care trudesc continuu pentru binele copiilor. Nu renunţă. Nu se dă bătută. Se informează mereu, citeşte, munceşte, se roagă, crede.
 „Mulţi te judecă, dar trebuie să mergi mai departe. Până acum, cu fata, ne-am descurcat pe cont propriu. Acum, nu mai aveam cum. Nici nu mai aveam ce vinde. Doar casa mai este, dar aia e a băncii deja, prin toate împrumuturile pe care le avem. Însă, chiar şi aşa, eu cred într-adevăr că Dumnezeu va face o minune! Cred cu adevărat că o să fie bine”, a mai spus Rodica Pavil.
Observând pe oamenii aceştia, trebuie ca şi noi să ne întărim. Să comparăm grijile şi necazurile de zi cu zi, de care ne plângem – şi, să ne ruşinăm. Să ne dorim ca exemplul lui Nicu şi al familiei sale să nu treacă pe lângă noi, ca şi cum n-ar fi. Ei ne oferă o lecţie de viaţă. De credinţă şi de putere. Iar noi, ar trebui să avem generozitatea de a-i sprijini. Un singur leu, de la fiecare dintre noi, poate face minuni! 7.000 de euro sunt mulţi dar, comparativ cu restul sumei, care deja s-a strâns, ei mai reprezintă o picătură într-un ocean. Şi speranţa ca Nicu să fie operat cu bine, să-şi păstreze auzul şi viaţa şi să ne încânte, în viitor, cu muzică de fanfară şi de voie-bună.
 (Anda Pintilie)
***
Donaţiile pentru Vasile Nicolae Pavil se pot face la banca BCR, în conturile:
LEI: RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.
Părinţii lui Nicu pot fi contactaţi la numele de telefon: 
0755.83.71.53 – mama, Rodica
0754.42.71.51 – tata, Nicu